Dacă vrei să prepari carnea altfel decât prăjită sau la grătar, rulourile şi ruladele te vor scoate din încurcătură. Prima menţiune despre Cordon bleu apare în Elveţia, într-o carte de bucate din 1949, în care preparatul este descris drept un escalop vienez umplut cu brânză.
Acesta este un fel de mâncare cunoscut în multe ţări, iar originea numelui este încă subiect de discuţie. Se prepară din diverse tipuri de carne: viţel, vită, pui, curcan, porc.
CITEȘTE ȘI: Jamie Oliver reinventează puiul la cuptor: Cea mai bună reţetă a celebrului bucătar
Speli, usuci cu şervete de bucătărie şi baţi bucăţile de piept de pui cu ciocanul de şniţele. Le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi peste fiecare câte o felie de caşcaval şi una de şuncă presată. Le rulezi şi sigilezi capetele cu scobitori, pentru a evita desfacerea în timpul prăjirii, recomandă clickpoftabuna.ro.
Dai fiecare rulou mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare şi de piper şi, la sfârşit, prin pesmet. Repeţi de două ori. Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de cordon bleu pe ambele părţi până capătă o crustă aurie.
Le scoţi pe şervete de hârtie şi îndepărtezi scobitorile. Le serveşti calde, cu o garnitură de piure de cartofi şi le decorezi cu verdeaţă proaspătă.